Fixie en grow (mindset)

De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die kinderen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten – en de veranderbaarheid daarvan. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Een groeimindset helpt kinderen, om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei. Hieronder in het filmpje meer uitleg over mindset.

Fixie & Growie is een training voor kinderen waarin het leren over een groeimindset centraal staat. De robotfiguurtjes Fixie en Growie leggen op een speelse manier uit wat een groeimindset is en geven tips om om te gaan met thema’s als intelligentie, kwaliteiten, comfortzone, uitdagingen, fouten, leren en doorzettingsvermogen.

De training bestaat uit 7 lessen van circa 45 minuten en is geschikt voor basisschoolkinderen vanaf ongeveer 7 tot 12 jaar. De training is gebaseerd op het werkboek Mindset van het talentenlab.

Stap voor stap maakt het kind kennis met mindset. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij of zij wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij of zij kan leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen. Zie filmpje hieronder.

 

 

FILMPJE: GROWTH MINDSET EN FIXIE EN GROWIE